Gør det selv guide

Gør det selv guide

For flere guides og mere information, kig i Sikkerhedsstyrelsens egen folder her

Er strømmen gået?

Der kan være mange årsager til at strømmen er gået i en bolig. Du kan gøre meget for at finde problemet selv, og til dette har Sol og Strand lavet en lille video som guider dig godt igennem:

Har du stadig problemer, så giv os gerne et ring, en sms eller en mail, så kan vi i størstedelen af tilfældene løse problemet uden at rykke ud.

HPFI / RCD

Dit HPFI-relæ (eller HFI-relæ) kan se forskelligt ud, men fælles for alle er, at der en lille test-knap på. Denne bør testes 2 gange årligt, for at sikre sig at relæet rent faktisk kan slå fra. Når man trykker på denne knap, så slukker al strømmen i boligen, så det vil være oplagt at teste denne funktion i forbindelse med skift mellem sommertid/vintertid. Blot fordi testknappen udløser HPFI’et, betyder det ikke nødvendigvis at det er 100% funktionsdygtigt. For at teste dette skal vi ud og måle direkte på det.

Sikringsholder / gruppeafbryder

Hvis du har en eltavle med gamle smeltesikringer har du højst sandsynligt én af ovenstående sikringsholdere / gruppeafbrydere. En sikring går, hvis der har været et overforbrug eller en direkte kortslutning. Se videoguiden på denne side under Er strømmen gået?, hvis du skal have hjælp til skift af sikringer. Husk dog at fjerne problemet inden du sætter en ny sikring i, da den nye sikring ellers vil gå.

Automatsikring / gruppeafbryder

Ovenstående er en nyere model af en gruppeafbryder. Dette er en automatsikring og der skal derfor ikke skiftes sikringer i denne, hvis der sker en overbelastning eller kortslutning. Det er blot at fjerne problemet og tænde for gruppen igen.

Montering eller udskiftning af stikprop eller forlængerled

Tryk på billedet for at forstørre det

Montering af lampe i lampeudtag

Tryk på billedet for at forstørre det

Montering af lampe i løse ledere med muffer

Tryk på billedet for at forstørre det